Fototema / fotoutmaning

Här visas alla inlägg under kategorin fototema.

1/6
2011

Äntligen sommar! Hur ser sommarnatten ut hos dig?

Fototemat för juni, juli och augusti är Sommarnatt. Som sången från 1980 av Lars Dille Diedricson och Torben Ferm, framförd av bandet Snowstorm. Huruvida du låter sången Sommarnatt inspirera din sommarnattbild är upp till dig.

Läs mer >>

1/5
2011

Fototema maj: Månen

Maj maj måne!

Fototemat för maj månad 2011 är Månen.

Den här månaden måste det inte vara nattfoto, om månen finns med på bilden.

Tips: Månen är ljusstark och man kan klara den här fotoutmaningen även om man inte har stativ, speciellt om man passar på när det inte är helt mörkt ute. Stativ ger förstås större möjligheter.

Läs mer >>

1/4
2011

Nattfototema för april månad 2011 är Gatubelysning.

Tips: Om man inte har stativ kan man klara den här fotoutmaningen ändå om man använder hög ISO och inte zoomar. Bilden nedanför är tagen utan stativ med ISO 3200. Bäst är förstås att använda stativ om man har möjlighet. Man kan även ställa kameran på något som finns i närheten. Tänk på att använda fjärrkontroll eller kamerans självutlösare för att undvika skakningsoskärpa.

Läs mer >>

4/3
2011

Fototema / fotoutmaning

Det här är visserligen en ganska ny sajt som inte har så många besökare än, men jag tänkte ändå försöka mig på att uppmana folk att visa upp sina bilder under olika fototeman. Gemensamt för alla teman är att det ska vara nattfoto. Så här under det mörka halvåret behöver man dock inte vara ute så sent för att det ska räknas som natt i det här avseendet.

Det första nattfototemat blir snö och det gäller under hela mars månad 2011. Man får passa på innan snön har smält bort.

Läs mer >>