Info-
sida

På nattfoto.nu kan du se ett urval av bilder som är fotade på natten. Även bilder från solnedgång/skymning och soluppgång/gryning får vara med.

Posternas datum sätts till det datum bilderna togs och inte det datum då bilderna blev inlagda på den här sajten.

Under bilderna står det vilken kamera och vilket objektiv som har använts och information om exponeringen.

Bilderna är nerskalade till en bredd på 640 pixlar för att passa in på den här webbsajten. De är sparade som JPEG med 85% kvalitet. Undantag kan förekomma. Det bildbehandlingsprogram som används är främst GIMP (GNU Image Manipulation Program). Oftast är bilderna obehandlade, om inte annat framgår.

Ser vissa bilder flammiga ut? Se till att du har valt högsta färgkvalitet (32 eller 24 bitar) i grafik/skärminställningarna i ditt operativsystem.

Kontakt

Skicka e-post till:
kontakt snabel-a nattfoto.nu

3 kommentarer än så länge

Skriv din kommentar
 1. Hej!
  Jag undrar om någon i detta forum vet ngt om sminkning för nattfotografering? Ska man lägga en mörkare makeup än vanligt, eller ljusare?
  Tacksam för svar

  Nattsuddare

  • Hej Charlotte!

   Kul att du hittade hit. Själv kan jag inget om smink. Jag antar att det är av betydelse hur du har tänkt fota. Med eller utan blixt? Annan ljuskälla? Slutartid? Vilket resultat vill du uppnå?

   Återkom gärna om du hittar något svar eller om du testar och vill dela med dig av dina erfaranheter.

   Om någon som kan något om smink vid nattfotografering hittar hit, så lämna gärna en kommentar.

 2. Hej, tack för svaret!
  Jag tänkte inte fota själv, utan vara modell. Utomhus i månljus, reflekterat mot ansiktet, nära vatten och troligen i svartvitt, men kanske i färg. Slutartid och blixt vet jag inte så mkt om, men troligen blir det en del blixt. Jag vill att uttrycket ska vara teatraliskt.

*